Beslag op inkomen

De gerechtsdeurwaarder heeft aan u bekend gemaakt dat er beslag op uw loon of uitkering is gelegd. Formeel gezegd heeft de gerechtsdeurwaarder een exploot van executoriaal derdenbeslag overbetekend.

Uw werkgever of uitkerende instantie is verplicht een deel van uw inkomen in te houden en niet langer aan u uit te betalen. Dit deel van u inkomen wordt aan de gerechtsdeurwaarder afgedragen.

Een deel van uw inkomen wordt aan u uitbetaald. Dit deel heet de beslagvrije voet. De gerechtsdeurwaarder zal deze beslagvrije voet berekenen. Hij heeft hiervoor een aantal gegevens over uw inkomsten en uitgaven nodig. Het is dan ook belangrijk dat u deze gegevens juist aan de gerechtsdeurwaarder opgeeft.

De gegevens die u moet geven zijn onder meer het inkomen van u of uw partner, hoeveel huur u betaalt, de hoogte van uw premie ziektekostenverzekening, huur- en zorgtoeslag.

Wanneer uw gezinssituatie of uw inkomen wijzigt kan dit van invloed zijn op de hoogte van de beslagvrije voet. Geef wijzigingen altijd door aan de gerechtsdeurwaarder. Indien nodig zal hij de beslagvrije voet aanpassen.

U kunt Hier zelf uw beslagvrije voet berekenen.

Eventueel kunt u met ons kantoor telefonisch contact opnemen om U hierbij te helpen.