Contact:

Bezoekadres:
Narcissenstraat 1
1441 HN Purmerend

Postadres:
Postbus 657
1440 AR Purmerend

Emailadres:
exe@dwk-jansen.nl

Geopend van:
09.00 - 12.00 uur en
13.30 - 16.30 uur

0299-411 150

Klik hier voor de routebeschrijving.

Vraag en antwoord

Op deze pagina treft u een aantal veel gestelde vragen met daarop het antwoord. Als u een vraag wilt stellen aan Deurwaarderskantoor Jansen, kunt u gebruik maken van het formulier of via ons e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer kan ik een vordering bij een gerechtsdeurwaarder indienen?

Wanneer uw klant niet binnen de betalingstermijn heeft betaald, is het raadzaam nog een aanmaning te sturen. Is dan nog steeds niet betaald, dan kunt u uw vordering bij ons uit handen geven.

Hoe geef ik een vordering uit handen?

U stuurt de onbetaald gebleven facturen naar ons op, samen met alle andere relevante informatie. Bijvoorbeeld de Algemene Voorwaarden die u hanteert, of afspraken die u met uw klant, de debiteur, heeft gemaakt. Ook als u bekend bent met verweer en tegenargumenten van de debiteur, vernemen wij dat graag zodat wij de zaak op de juiste wijze kunnen aanpakken.

Hoe lang duurt het voordat een zaak tot een rechtsprocedure komt?

Dat is afhankelijk van hoe snel wij kunnen werken. Dat wordt weer bepaald door een aantal factoren: de volledigheid van uw dossier, of uw debiteur op het opgegeven adres woont, of uw debiteur verweer maakt en hoe snel u reageert op een eventueel verweer. Als alles goed gaat en debiteur geen verweer maakt, kan een debiteur na twee sommaties van ons gedagvaard worden. In principe dus na twee weken nadat u de zaak bij ons aanlevert. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij ook meer stappen nemen in het incassotraject, om nog vóór de rechtsprocedure tot een oplossing te komen.

Wat is een exploot?

Een exploot is een ambtelijk stuk met juridisch taalgebruik. Om dit eenvoudiger te lezen kunt u in onderstaande bijsluiters een korte uitleg vinden.

Bijsluiter Aanzegging Ontruiming

Bijsluiter Bankbeslag

Bijsluiter Loonbeslag

Bijsluiter Beslag op auto / inboedel

Bijsluiter Betekening Vonnis

De bijsluiters zijn gemaakt door onze beroepsorganisatie, de KBvG. Via bovenstaande linken kunt u de bijsluiter kiezen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Turks en Arabisch.

Beslag op uw loon of uitkering gelegd?

De gerechtsdeurwaarder heeft aan u bekend gemaakt dat er beslag op uw loon of uitkering is gelegd. Formeel gezegd heeft de gerechtsdeurwaarder een exploot van executoriaal derdenbeslag overbetekend.

Uw werkgever of uitkerende instantie is verplicht een deel van uw inkomen in te houden en niet langer aan u uit te betalen. Dit deel van u inkomen wordt aan de gerechtsdeurwaarder afgedragen.

Een deel van uw inkomen wordt aan u uitbetaald. Dit deel heet de beslagvrije voet. De gerechtsdeurwaarder zal deze beslagvrije voet berekenen. Hij heeft hiervoor een aantal gegevens over uw inkomsten en uitgaven nodig. Het is dan ook belangrijk dat u deze gegevens juist aan de gerechtsdeurwaarder opgeeft.

De gegevens die u moet geven zijn onder meer het inkomen van u of uw partner, hoeveel huur u betaalt, de hoogte van uw premie ziektekostenverzekening, huur- en zorgtoeslag.

Wanneer uw gezinssituatie of uw inkomen wijzigt kan dit van invloed zijn op de hoogte van de beslagvrije voet. Geef wijzigingen altijd door aan de gerechtsdeurwaarder. Indien nodig zal hij de beslagvrije voet aanpassen.

U kunt Hier  zelf ook de beslagvrije voet berekenenEventueel kunt u met ons kantoor telefonisch contact opnemen om U hierbij te helpen.